Plan for beplantning på banen

I marts 2016 afsluttedes den anden og sidste større etape i skovningen af de gamle plantagearealer. Forud venter opgaven med løbende at udvikle beplantningen på banen, så træer, planter og natur på sigt får et mere sammenhængende udtryk.

Første etape af skovningen gennemførtes i marts 2015 og omhandlede arealerne ved greens på hul 2, 6, 12, 13 og 18. Her blev områder med gamle og svage plantagetræer ryddet, både for at undgå yderligere stormfald i greenområderne, som det skete i 2013 og 2014, og for at skabe tiltrængt lys og luft til de fem greens.

Efter endnu en storm i efteråret 2015, hvor endnu en mængde træer i de tilbageværende plantageområder faldt, besluttede bestyrelsen, at også de resterende, større plantagearealer måtte skoves – igen for at undgå yderligere tilfælde af stormfald i de kommende og efterfølgende oprydningsarbejder. Seneste etape af skovningen har omfattet arealerne mellem 13. tee og 14. fairway, mellem 2. green og 16. tee, samt området til venstre for 6. tee. Arbejdet er gennemført i samarbejde med Skovdyrkerne, som også sørger for salg af træet, så klubben får en indtægt.

Der vil fortsat være mindre områder på banen, hvor gamle plantagetræer skal fjernes - helst inden de vælter af sig selv - og for at give luft til nye planter og træer. Det er mellem hul 2 og 3, og vil også være tilfældet fx mellem 18. tee og hul 14, samt mellem 16. og 17. green. Her vil arbejdet med udtynding foregå manuelt og af klubben selv, når ressourcerne er til stede.

Som det kan opleves flere steder, hvor de gamle grantræer er væltet/fjernet, sørger naturen selv for at sætte nye løv- og nåletræer, som vil stå mere naturligt og med en større variation i træer og buske på banen. Det gælder eksempelvis til på højre side af hul 6 og venstre side af hul 13. Andre steder vil områderne komme til at stå mere åbent og med spredte grupper af buske, gyvel og lyng, som fx højre side af hul 14.

Der kan i nogle af de ryddede områder blive behov for at hjælpe naturen lidt på vej med nyplantning, men aktiv beplantning vil primært foregå, hvor det understøtter de enkelte hullers layout, eksempelvis bag greens på hul 3, 9, 11 eller som markering af fairways og dog-legs på eksempelvis hul 7 og 16. Dette er alle steder, hvor der ikke tidligere har været træer.

Fremtidig nyplantning - og udtynding af eksisterende beplantning - på banen vil ske med henblik på at bevare og udvide omfanget løv- og nåletræer, som er egnstypiske, og som vil få lov at vokse mere spredt og tilfældigt end hidtil, så udtrykket på banen med årene vil blive mere naturligt.

Keld Juhl Jensen
Formand

Aktivitetskalender

lør d. 01 apr 14:00 - 16:00
Par 3 banen optaget
søn d. 16 apr 09:00 -
ÅBNINGSTURNERING 2023

Bane Information:

Pr. 1. december SKAL der bruges måtter på fairway, og køretøjer i form af buggies og golfscootere er ikke længere er tilladt for gæster.

Medlemmer, som af fysiske grunde ikke kan gå 9 eller 18 huller, kan rette henvendelse til chefgreenkeeper Esben Kristensen, for derved at få mulighed for at køre rundt på banen, telefon 29704840.

Dette skal ses i lyset af de store ”slid” som det giver på banen.

Vintermåtterne findes i en kasse ved touch skærmen og prisen er kr. 75 som betales via MobilePay 211691
Baneudvalget gør alle golfspillere opmærksom på, at i tilfælde af rimfrost,  skal der spilles til vintergreen med øjeblikkelig virkning.

Afspæring med snore:

Pæle med snore på banen behandles som ikke-flytbare forhindringer, gælder både snor og pæl, hvorfra lempelse uden straf tillades efter Regel 16.1.

Kontorets åbningstider

Marts 2023:

Mandag - torsdag  kl. 10 - 14
Fredag kl. 10-12
Weekender og helligdage lukket

Fra 1. apeil 
Mandag kl. 8-14
Tirsdag kl. 10 - 14
Onsdag kl. 13-19
Torsdag kl. 10 - 14
Fredag lkl. 9-12
Weekender og helligdage lukket 

Henvendelse kan i øvrigt ske til Mette på mail: info@givegolfklub.dk eller telefon 7573 9401

Støt vores sponsorer ekstra meget i denne tid hvor alle virksomheder har det svært !

A. Boesenbæk Super Brugsen AagaardMaskinudlejning  Egtved Smedje
ToerringVVS web  Mokkaffe web  GiveService  MiddelfartSparekasse
 Schouw 002  Kældervin 2022  tojmand  Danbolig
 GiveVinduespolering  Vandel Undervognscenter  Give El  expert
 Danske Stenhuggerier  dsted Tømmer  PandoraKitchen  Nortec tilpasset
 Bildeko.dk tilpasset  Partner Revision  JM Malerfirma  EMR
       
Nortec tilpasset GiveIT VestjyskBank oksnacks
 dancake  Handelsbanken  Bjarne Madsen  FlemmingThisgaard
 Fællesantenne  HTH  FaryLochan tilpasset  Klinik la Vie
 GiveElementer  PK Auto  HK Olie  Mila
 AT biler  Pagaard El